hits
Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

SÅ IKKE SPØR. (Ting folk sier til folk uten barn.)

  • 20.03.2017 kl.11:13

Ting jeg er lei av å høre, og som sårer mer enn dere er klar over. 

"Når skal dere ha barn?"

Du, det er faktisk ikke opp til oss. Hadde det vært opp til oss, hadde vi nok allerede vært småbarnsforeldre. Nå er slik at de som spør, ikke vet om at vi ikke kan få barn på egenhånd, men at vi må få laget de med kærlighet og vitenskap. Kjærlighet, fordi to personer må være glad i hverandre, for å kunne gå gjennom den psykiske belastningen det er, å gjennomføre IVF/ICSI, og vitenskap, nettopp på grunn av dette. Personlig syns jeg dette er et krenkende og super frekt spørsmål, langt fra alle liker å bli stilt til veggs med spørsmål, som strengt tatt, ikke spørrer har noe med! 

"Har dere i det hele tatt tenkt på barn?"

Ja, hele tiden, hver time, hvert minutt, hvert sekund. Hver gang jeg hører barnelatter, ser en baby, ser en gravid dame, går forbi barneavdelingen på H&M, så tenker jeg på barn! At jeg ønsker meg barn av hele mitt hjerte, og at vi sliter med å få det vi ønsker oss aller mest her i verden. Kom ikke her å tro at vi ikke tenker på barn! Og tenk over at det finnes foøk som tenker, nei, jeg vil ikke ha barn! Og det er også greit! Dette er også privat, og naboen har ikke noe med hvor vidt jeg tenker på om jeg skal ha barn eller ikke. 

"Dere blir ikke yngre, nå er det bare å sette i gang!"

Dette hører sammen med de to forgående tingene. Det er ikke bare å sette "i gang" for alle!  Hva om vi ikke vil sette "i gang"? Tenk om vi ikke kan sette "i gang"? Vi har allerede vært "i gang" i flere år vi! Kom ikke her og tro du skal få diktere hva jeg skal gjøre med livet mitt, selv om jeg ikke blir yngre! Skulle jeg ha bestemt at, nei, du blir ikke noe yngre! Nå får du jaggu kjøpe deg en ny bil! Du får jaggu sette i gang å finne deg en ny kjærring! Du får sette i gang å bygge hus, bytte jobb, kjøpe båt... Ja, for du blir jo ikke noe yngre!

"Det er bare å slappe av, så skjer det!"

Hva vet du om vår tidsbruk? Hva vet du om vi har slappet av eller ikke? Når det ligger en medisinsk grunn i bunn, til at vi ikke får barn på egen hånd, så skal det et medisinsk mirakel til om vi får barn ved å "slappe av". Det blir faktisk en verdens-sensasjon på lik linje med å kurere kreft! Og kom ikke her med all slags remedier og hokus pokus! Det er en grunn til at den kalles ALTERNATIV medisin. Hadde det hatt en dokumentert effekt, hadde det hett MEDISIN. Punktum. Jeg tror ikke på magneter, urte-te og sjaman-dans. Jeg tror på kjemi, fysikk og forskning. Funker det for deg sier du? Flotte saker! Godt å høre at problemene dine har forsvunnet, men kan du bevise at dette ikke hadde forsvunnet av seg selv uten dette? Kommer du med godt dokumenterte tilfeller, ja, da er vi enige! 

"Det er jo bare å adoptere!" 

Hvis det bare er å adoptere, hvorfor gjør ikke du det selv da? Hvorfor valgte du å få barn på egenhånd, om det "bare er å adoptere"? Nettopp. Om det viser seg at vi ikke lykkes med kjærlighet og vitenskap, ja, da skal vi selvfølgelig adoptere. Men i vårt liv, er det mye som skal prøves først. Jeg respekterer folk som velger å adoptere, før de i det hele tatt har tenkt på egne barn! Jeg beundrer de. Jeg føler meg egoistisk når jeg sier at, for oss, så er adopsjon valg nummer 3. Hvorfor, aner jeg ikke. Jeg burde ikke føle det slik, men det gjør jeg. Noen like tanken på brunost på skiva, andre vil ha kaviar. Folk er forskjellige! 

Tilslutt vil jeg minne om at folk må tenke over hva de sier og graver etter. Er det ditt valg om venninna di skal ha nummer to eller tre? Er det livsviktig for deg å vite om kollegaen din har planlagt å få barn? Er det du som står først på info-lista når de blir gravide? Er livet ditt avhengig av om venninna de skal ha barn, og på hvilken måte hu får barn? Nei? SÅ IKKE SPØR. 

#gravid #personlig #helse #nysgjerrig #prøverør #IVF #ICSI #ønskemamma #adopsjon #alternativ #vitenskap #withloveandscience

2 kommentarer

A

11.04.2017 kl.14:20

Kjenner meg så igjen!

Vi prøver og å bli gravid, og er litt over ett år siden vi gikk inn for å prøve. Går ikke under "ufrivilig barnløs" (enda iallefall), da vi er under utredning.

kolleger, familie og helt ukjente lurer på om når det er vår tur, når vi skal få barn, om det ikke er på tide snart. Vi er jo tross alt i "rett" alder og har vært sammen i snart 10 år.

Er ikke alle vi har informert om at vi prøver, og føler ikke at "alle" har rett til å vite det heller egentlig. Men gjør vondt når alle disse spørsmålene om barn kommer opp for det er noe som er så uendelig høyt ønsket.

withloveandscience

11.04.2017 kl.15:43

Håper det snart klaffer for dere!? (Og råder til å undersøke mannen først, da det er raskest og billigst, hadde spart oss for en del tid og bekymring)

Skriv en ny kommentar