Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

4+2

  • 21.04.2017 kl.12:22

Humøret mitt svinger fra å være i ekstase, til å synke langt ned hver gang jeg kjener antydning til mensmurringer. Helt håpløs er jeg faktisk. Nå er jeg jo gravid! Jeg burde kunne kjenne på gleden og lykken, og senke skulderene og nyte tiden. Men klarer det bare av og til. Er jo fortsatt langt igjen, innen jeg er "sikker". 

Sykepleieren som ringte i går beklaget seg veldig for at jeg ikke kom gjennom telefonen på onsdag. De hadde hatt et helt utrolig rush med innringere, og klarte bare ikke å ta seg av alle på samme dag. Hver og en skal jo ha en rolig og fin samtale med sykepleier, og da skjønner jeg at det kan ta litt tid. Men, i tillegg så kunne hu også gratulere! Blodprøven viste 125 i hcg, helt normalt og akkurat slik det skal være. Med en dobling ca annenhver dag, så vil jeg tro jeg skal være oppe i rundt 300 i dag, og heretter kan graviditetssymptomene komme når som helst. Enn så lenge er det easy peasy, knallharde og ømme pupper. Såpass, at det er vondt å legge seg på magen. I dag tidlig var det også vondt å ligge på siden faktisk. Det kan komme av hcg, og det kan komme av Lutinus. 

Lutinus kunne jeg, i følge sykepleieren, slutte med i går. Jeg har igjen nesten en hel boks, og tenker at jeg heller trapper forsiktig ned. I stedet for tre om dagen, kommer jeg nå til å ta to om dagen i et par dager, og så avslutte esken med én om dagen. Tror ikke det kan være lurt å å bråstoppe på disse, men kroppen min SKAL kunne produsere nok progesteron selv nå.. Skal bli godt med tidlig ultralyd i uke 8, for å roe gemyttene litt. Sykepleieren skulle sende meg rekvisisjon i posten, siden de var fullbooka på Riksen. 

Og når er det egentlig normalt å begynne å handle inn til babyen? Er mye som skal kjøpes, så det kan jo være greit å fordele dette utover de månedene som er. Er det noen som har noe tips til meg angående dette? 

#ivf #prøverør #gravid #usikker #personlig #uke5 #fertilitet #familie 

16 kommentarer

Sophia

21.04.2017 kl.17:13

Mensenmurringer er helt normalt så tidlig :-D Jeg hadde mye av det heeelt i starter fram til uke 6 ca ..

Ellers hadde jeg Ingen andre symptom. Har nå bare et par dager til termin og har enda ikkje hatt noen andre symptomer/plager enn dette. :-)

Jeg var også på tidlig ul, for å være sikker på graviditet, da den var totalt uplanlagt. Veldig gøy å se hjerte slå. Kunne da roe meg ned mye! Da jeg også gikk å var livredd for at noe skulle vær gale/skje.

Innkjøp begynte jeg med veldig tidlig da jeg gledet meg så mye! Etter første UL i uke 6-7 gikk jeg rett å kjøpte mitt første plagg til mini. Eller ventet jeg til uke 12. Da handlet jeg mye:-D mange syns jeg var gal som handlet så tidlig, da jeg hadde kjempe god tid. men jeg eg veldig glad jeg gjor det, for da ble utgiftene på klær og baby utstyr spredd utover på mange mnder og ikke måtte handle og ha veldig mye utgifter mot slutten. :-)?

withloveandscience

21.04.2017 kl.19:29

Åh, så godt å høre:) Gratulerer så mye, og god fødsel!? Ja, sambo og mente at det var greit å vente litt til med handling, men tenker at etter UL, så må det vel være lov;) Vet du om du får gutt eller jente?:)

AT

21.04.2017 kl.20:52

Jeg er nå 7 uker på vei selv og venter med å handle inn før etter uke 12. Har hatt en spontanabort tidligere og er litt nervøs. Men kikket mye på nett ang stellebord, barnevogn, seng og klær. Laget mange handlelisten sånn at vi vet hva vi vil kjøpe når den tiden kommer:-) Masse lykke til:-)

withloveandscience

22.04.2017 kl.06:54

Takk for tips:)

Frua

21.04.2017 kl.21:16

Er litt rart når enda ikke merker at det er noe i magen, litt vanskelig å tro det er sant! Jeg har også bare ømme pupper (føles ut som murstein også! :p) og litt murringer, men det kan også være fremdeles etter eggutaket også! Jeg hadde litt tak i eggstokkene i over 2 uker etter uttak sist.

Tenkte å vente til å uke 12 med å handle inn, men veldig lyst til å kjøpe en liten ting når vi skal på tidlig UL. Litt for å bekrefte det litt ekstra :)

har du lasta ned sånn gravid app? Sliter litt med å regne ut termindato siden det ikke var i naturlig syklus Hehe. Ser ut som det blir 3 siste dagene i desember uansett da :)

withloveandscience

22.04.2017 kl.06:55

Ja, men den jeg bruker kunne du legge inn dato for unnfangelse:) Og da ble det, som du sier, i slutten av desember:)

Kristin

21.04.2017 kl.21:59

Ah, så innmari morsomt med innkjøp! :) Beste stalltips fra en som står midt i krigen for tredje gang: Joha har noen geniale mellomstørrelser i bodyer, der 60 kan brukes fra fødsel og ut 62-størrelsen. De er både myke og fleksible, koster litt, men varer ekstremt lenge. - Du trenger ikke ekstremt mye yttertøy og sko. Det er kjempegøy å kjøpe, så "jeg har hørt" det er lett å gå på en smell. - Vent med ammepute og bæresele/bæresjal. Lån gjerne for å se om det er noe du kommer til å bruke/like før du kjøper. - Vent med mye innkjøp i 62 og 68. Det er gjerne de mest populære "gavestørrelsene". Se heller over de butikkene du ønsker å handle i, og send enten med mannen konkret handleliste etter fødsel, eller kjøp via nett.(har sikkert nok i str 62 og 68 til å fø en hel landsby med barneklær). - ikke vær redd for å ønske deg konkrete ting. folk elsker å kjøpe ting som trengs. Hvis du ønsker litt forskjellig fra folk, vil det hjelpe både økonomisk og praktisk.- Velg vogn ut fra hvilke transportmidler du kommer til å bruke, og hvor du skal trille. Ikke design og farge. Hvilke hjul trenger du, hvor tung kan den være, hvor lett er den å legge sammen, hvor stor plass tar den etc, er viktigere enn om den matcher stelleveska. - sjekk gjerne om du kan få kjøpt noe brukt. - bruk de gratis babypakkene til apotek, libero og rema for å finne ut hvilke kremer du ønsker å bruke. Test de små tubene på barnet før du kjøper inn store mengder. Der får du også noen bleieprøver, nok til de første dagene, og til å finne ut om pappaen skal kjøpe str 1 eller 2 på butikken neste runde. (For de vokser fort ut av) - og det viktigste: lag deg en liste med det du tror du vil kjøpe, og sjekk den med noen som har barn. For tro meg - butikkene mener absolutt alt de har er kjempenødvendig. Wow...dette ble i overkant langt, beklager det. Men jeg sitter som sagt midt inni dette ;)

withloveandscience

22.04.2017 kl.06:57

Dette var jo kjempeflott!!! Tusen takk skal du ha for at du deler <3

sbx

21.04.2017 kl.22:00

: )

Solbrille

21.04.2017 kl.22:06

Helt normalt med mensmurringer ja. Sist jeg var gravid (uplanlagt) hadde jeg så mye murringer at jeg tok en ibux og stappet inn en tampong før jeg dro på jobb fordi jeg forventet mens den dagen. Tanta kom ikke, og testen var knall positiv dagen etterpå. Murringene holder på til rundt uke 6, og vil komme nå og da også senere siden ligamentene strekker seg og livmora vokser.

Innkjøp syns jeg personlig det er greit å vente med. Har startet handlingen etter ordinær UL fordi jeg da har visst kjønnet og har vært tryggere på at det faktisk blir baby. Man kan jo likevel sette av penger helt fra begynnelsen, hvis man ønsker å spre utgiftene. Skulle det likevel dukke opp et supertilbud, som det jo gjør innimellom, kan man jo bare slå til :) Masse lykke til med den lille!

withloveandscience

22.04.2017 kl.06:59

Tusen tusen takk<3

Manmadrøm

22.04.2017 kl.13:00

Den gleden man får av se to streker på graviditetstesten er så stor og fantastisk, at hvorfor skal man ikke kunne kose seg med å titte på litt småting. Sannsynligheten for at det lykkes er større enn motsatt. Dessuten er sannsynligheten for at det lykkes innenfor kort tid særdeles stor. Så det du kjøper inn skal nok få ben å gå på.

Kos deg i babybutikken, og nyt følelsen av å være gravid. Det er en vidunderlig tid, som du aldri får igjen. Du kan være gravid hundre ganger, men det er alltid noe spesielt med nr 1, nettopp fordi du ikke har noen søsken du trenger å være noe for samtidig. Så nyyyyyt og kos deg med innkjøp :-)

Og et stort gratulerer :-)

withloveandscience

22.04.2017 kl.16:15

Fine ord:) Tusen takk <3

nymfemamma

23.04.2017 kl.15:10

Hadde murringer jeg også. Følte ikke det var ekte før etter tidlig ultralyd... Begynte å handle før jeg ble gravid...

withloveandscience

23.04.2017 kl.16:08

Hehe, sliter med det samme her. Er jo kun puppa og trøttheten som skulle tilsi at jeg er gravid.

Skriv en ny kommentar

hits