Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Første (mislykka) legetime!

  • 27.04.2017 kl.11:02

Ja, da har jeg hatt min første legetime! Og den var vel egentlig helt bortkasta. Jeg har jo i ettertid skjønt at det ikke er normalt å gå til legen så fort man er gravid, men at man skal vente til uke 12! Det er jo en evighet til! Hva gjør man i mellomtiden? Skal man liksom finne ut av ting selv? Ikke én brosjyre å se. Ikke var det noen blodprøver, ikke noen sjekk av noe som helst. Kun en samtale der hu fortalte meg når det var normalt å ha kontroller. Joa, legen var da blid og hyggelig hu, men ikke helt med på notene kanskje? Hu fortalte meg jo kun ting jeg egentlig visste fra før, samt at jeg måtte spørre om ting å spise/ikke spise og trening. Ikke ble helsekortet fylt ut, fikk beskjed om at det gjør vi i uke 12.. Vi fikk i det minste satt opp en ny time i uke 12! 

Nå har jeg prøvd å ta kontakt med jordmor i min kommune, men hu er tilstede kun på mandager og onsdager, så da må jeg vel vente helt til onsdag før jeg får kontakt der, siden mandag er rød dag. Ikke vet jeg om de gjennomfører UL heller. Har skjønt at dette er uvanlig for jordmødre, og at man gjerne blir henvist til sykehus eller gynekolog. Legen sa at jeg måtte si i fra, om jeg ville at hu skulle henvise meg videre til sykehuset, men vi skulle se hva de gjorde hos jordmor først. For et rot! 

Vanligvis blir man jo innkalt til UL på Riksen/Ullevål etter IVF, men på grunn av mangel på kapasitet, så fikk vi kun en henvisning i posten i stedet. 

EDIT: Fant ut av jordmor ikke tar UL, så må nok på det lokale sykehuset for å få gjort det! 

#gravid #legetime #ultralyd #sykehus #jordmor #ivf #icsi #prøverør #familie

 

7 kommentarer

Frua

27.04.2017 kl.14:15

Jeg hadde også legetime etter jeg hadde testa. siden legen min har fulgt meg opp igjennom det hele så var greit å si ifra hvordan det gikk og hva jeg tenkte videre, men det var ikke så mye ellers nei. Fikk beskjed om å komme tilbake i uke 12 jeg også så tydeligvis vanlig det. Trodde jeg skulle få en brosjyre med " nå er du gravid, hva skjer videre?" hehe! Tenker jo litt at vi ivf damer hadde hatt et behov for å ha en tidlig legetime med litt info og samtale rett å slett! alt det stresset og nerver vi skal igjennom også blir man gravid så skal man "klare seg selv" i 12 uker!

Vi fikk UL på riksen i uke 20, så kanskje du kan ringe tilbake å høre om du kan få UL alikevel? Blir kanskje en uke senere for deg da men tenkte hvis det er mye styr med å ordne det selv?

withloveandscience

27.04.2017 kl.14:28

Frua: Det er vel i uke 20 i skal ha UL også, om det blir noe. Men fikk du direkte henvisning dit, eller måtte du spørre om det? Jeg har nok fiksa time på det lokale sykehuset etterhvet, men ja, nå skal vi liksom klare oss selv i 12 uker :p

AT

27.04.2017 kl.14:30

Så synd du hadde en kjip legetime. Jeg var hos fastlegen min i dag og fikk en bedre opplevelse. Jeg er 7+3 uker på vei. Tok hcg test, slik at de kunne sjekke at jeg er gravid og få det i papirene mine. Fikk ramset opp alle symptomer jeg har og funnet ut at de er normale. Fikk foreløpig termin 14.desember. Fikk masse informasjon om hva som skjer videre. Pga spontanabort tidligere, fikk jeg spørsmål om tidlig ultralyd, slik at vi kan følge bedre med. Noe jeg takket ja til. Får helse kortet i uke 12 når jeg skal tilbake. Da blir alt av blodprøver tatt. Fikk også tips om å lese svangerskaps boken. Er vel litt forskjell fra lege til lege desverre. Håper det blir bedre etterhvert. Masse lykke til

withloveandscience

27.04.2017 kl.14:35

AT: Fikk ikke svangerskapsbok en gang jeg :/ Nei, forskjell på folk ja! Men nå får jeg forhåpentligvis time til UL i uke 8 på det lokale sykehuset, også ringer jeg jordmor på onsdag neste uke. Da er jeg 6+0.

Frua

27.04.2017 kl.16:22

Jeg fikk det med en gang når jeg snakka med sykepleieren ang blodprøva. Hadde forberedt meg på at jeg måtte ha det her hjemme siden du måtte det (så hadde allerede avtalt med legen min hva jeg måtte gjøre hvis jeg fikk henvisningen sendt til meg), så ble overaska over at de hadde ledige timer på Riksen. Ho sa at de hadde mange timer ledige også, men surra litt med om vi skulle på Riksen eller Ullevål men endte på Riksen heldigvis (liker meg best der hehe)

Mammadrøm

27.04.2017 kl.16:23

Svangerskapsboka ligger på nett. Og på appen til babyverden 😉 Bruk den appen, så får du masse god info. Trenger ikke boka da. Jeg brukte den aldri når jeg så hvor enkel appen var.

08.05.2017 kl.11:36

Den ventinga til uke 12 er helt håpløs! De burde gjøre noe med de reglene, spør du meg!

Skriv en ny kommentar

hits