Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Paranoid og gravid?

  • 04.05.2017 kl.10:17

I det siste har jeg tenkt mer og mer på om dette faktisk ikke går. Jeg har som nevnt tidligere, lite med symptomer og føler meg ikke gravid. Jeg tenker på om hjertet ikke har begynt å slå enda, eller om embryoet har sluttet å utvikle seg, og kroppen min bare ikke har fått det med seg. Det er like før jeg bestiller en time hos min private gynekolog, bare for å få sett et bankende hjerte, som jeg ca annen hver time tror at ikke slår. Ikke bare skal vi prøverørs-mennesker gjennom en psyksisk belastning når vi er midt i prosessen, men jeg tror også at vi har mange flere bekymringer gjennom svangerskapet. Nettopp fordi dette barnet er så høyt ønsket. Nå bekymrer jeg meg over at jeg ikke har hørt oe fra sykehuset angående tidlig ultralyd. Legen skulle ha sendt henvisning nå, og jeg burde vel straks ha fått et brev i posten med time, om ikke annet. Det hjelper litt at jeg har fått time hos jordmor 16.mai, men denne dagen virker så uendelig langt borte. 

Jeg må også innrømme at jeg gruer meg litt til blodprøver og urinprøver, er så redd for at jeg skal få beksjed om at jeg ikke trener nok og spiser sunt nok, og at jeg veier for mye. Liten trøst i å tenke at det flere, og tyngre, mennesker, som har flotte og friske barn og et friskt svangerskap. Jeg er redd for å få "kjeft", og det å veie meg gruer jeg meg hvertfall til. selv om det er en liten filleting i den store sammenhengen. Jeg måtte jo veie meg før forsøket, og ble sjokka over tallet, for å si det slik! Da hadde jeg ikke veid meg på mange år. Nå blir det ny innveiing, og jeg kjenner at jeg har lagt på meg allerede! OG JEG SKJØNNER IKKE HVORFOR JEG TENKER PÅ DETTE! Har da aldri brydd meg om dette før. 

Jeg er i tillegg redd for å spise feil, bevege meg feil og at jeg skal kjenne noe som tyder på at noe er feil. 

Herregud, nå må jeg bare få den UL overstått. Har jeg ikke fått brev i posten i løpet av uka, så ringer jeg min private gyn på mandag. 

#personlig #gravid #paranoid #helse #bekymret #ultralyd #prøverør #icsibaby #ivf #icsi #familie #fertilitet #psykisk

18 kommentarer

AT

04.05.2017 kl.10:43

Du er ikke alene om slike tanker. Vi er ikke ivf, men det tok nesten 2 år og en spontanabort før vi fikk det til nå. Jeg skulle på medesiner for å hjelpe kroppen med å bli gravid. Jeg har nesten ikke symptomer. Bare en kranglete rygg og bryster som er tunge og vonde. Jeg venter på beskjed om tidlig ultralyd hvor henvisningen ble sendt forrige torsdag og løper til postkassa hver dag for å sjekke om vi har fått time. Hver lille stikk eller krampe, gjør at jeg blir nervøs om noe er galt. Jeg er overvektig. Fikk beskjed på Porsgrunn fertilitetsklinikk om å gå ned for å kunne bli gravid. Har desverre gått opp istede og jeg er nå forsiktig med brus og godteri og spiser mye sunnere enn hva andre jeg har gjort hele livet. Trener 6 dager i uka. Min fastlege sier ikke noe på vekta, men gruer meg når jeg får jordmor. Da får jeg nok kjeft. Er mye som surrer i hodet og gjør det værre, fordi man ønsker så sterkt dette lille barnet. Og når man sliter, blir man ekstra var på alt. Prøv å pust rolig og ikke stress. Det var det rådet jeg fikk av min lege. Da går det mye bedre.. Dette klarer du 😊

withloveandscience

04.05.2017 kl.10:59

AT: Det er sånne som deg som gjør denne bloggen verdt hvert ord på tastaturet! Tusen takk for oppløftende ord <3 Hvor langt på vei er du nå?
(Jeg fikk ikke noen kommentarer om vekta mi på Riksen, men den var på alltime-high, for å si det slik.)

Prøver

04.05.2017 kl.15:47

Jeg syns du skal ringe og høre om når du er satt opp på time, så slipper du å gruble sånn. Skjønner deg veldig godt!!

Kan jeg spørre deg om vekt/høyde? Skjønner om du ikke ønsker å dele dette, det er ho privat.

Hadde satt stor pris på det fra AT over her og, men forstår om du heller ikke vil dele tallene. Jeg skal inn i juni og gruer meg mer til å gå på vekta enn noe annet med konsultasjonen...:(

withloveandscience

05.05.2017 kl.07:00

Jeg tror jeg holder det for meg selv, enn så lenge:) Vil ikke bidra til no vektfokus her:/ Så lenge du ikke har bmi over 33, så tror jeg ikke klinikken sier noe på det:)

AT

04.05.2017 kl.17:00

Godt å høre at jeg kunne hjelpe deg. Vet hvor ille tankene kan bli. Jeg er 8 + 3. Er ikke så langt forandret deg.

withloveandscience

05.05.2017 kl.10:06

AT: Lykke til videre :)

Frua

04.05.2017 kl.19:37

jeg tror at det skal mye til for at det man gjør er feil i forhold til kosthold og trening, man kommer langt med sunn fornuft og lytte til kroppen i forhold til hva man orker.

Hva gjør deg fornøyd og lykkelig? gå en tur i skogen eller slappe av på sofaen? spise lunsj ute med venninner eller hjemme i fred og ro? Ta valg som gir deg energi og glede til å komme deg igjennom dagene <3

Ring gyn på mandag, en skjekk der og en samtale kan gjøre underverker når man "famler litt i blinde"

Vi blir som fugleunger, sparka ut av rede og må finne ut hvordan man flyr alene. Det er jo ikke akuratt så lett!

PS: jeg fikk beskjed om å gå ned noen kg for å få ivf behandlingen! Så tror du ligger bedre ann enn meg der! (de kg jeg gikk ned, har jeg gått opp nå igjen :p)

withloveandscience

05.05.2017 kl.10:06

Frua: Gode tips! <3 Takk! :)

Prøver

05.05.2017 kl.08:20

Det var lurt av deg å ikke legge ut vekt, jeg tenkte ikke over at det faktisk kan skape et negativt vektfokus. Jeg har en bmi på rundt 25, så da er jeg vel helt innafor. Er vel mer i hodet mitt det sitter, syns det er kleint å gå på velta foran samboeren min, selv om han vet ca vekten min. Ha en fin helg, og tusen takk for at du deler deres reise via bloggen! Det er til større hjelp for andre enn du tror!! <3

withloveandscience

05.05.2017 kl.10:01

Prøver: Tusen takk, det varmer å høre :)

Emi

05.05.2017 kl.15:24

Tror det går bra i forhold til kosthold jeg, min lille spire fikk jo bare nektariner halve svangerskapet pga hg. Eneste jeg ikke kaster opp.. Og nå er han en frisk og glad baby på 5 mnd som ligger på øverste vekstkurven både på høyde og vekt ;)

withloveandscience

05.05.2017 kl.15:27

Emi: Haha, nektarinbaby <3 Godt å høre at alt er bra med dere :)

Emi

05.05.2017 kl.15:31

Ja, vi overlevde den dietten.

Livredd for å miste jeg også, ble ikke kvalm i uke 6 og de to gangene jeg ikke ble kvalm i uke 6 mistet jeg i uke 8..

Men i uke 7 kom kvalmen kastende på meg.. og et par uker etterpå lå jeg og vred meg på sofaen pga ligamentsmerter.. da ble jeg litt tryggere ;)

withloveandscience

07.05.2017 kl.14:22

Huff, får inderlig håpe jeg slipper å oppleve det! Har heldigvis lest at det er like vanlig å ikke ha noen symptomer, som å ha masse:)

Ivfetter40

06.05.2017 kl.22:53

Det er like vanlig å ikke ha symptomer som og ha dem ;-) Og vær glad du ikke er kvalm, det ønsker du nok ikke hi hi Men jeg skjønner tankene dine <3

Jeg sitter selv nå og kjenner etter, selv om det er veldig tidlig. I denne prosessen har jeg lagt på meg 12 kg før jeg evnt er gravid nå. Greide ikke å gå ned etter graviditeten som gikk galt i uke 16. Er for deprimert for å klare vektreduksjon, ennå jeg har trent nesten hver dag.

Håper du får positivt svar på ul ;-)

withloveandscience

07.05.2017 kl.14:23

Ja, der har jeg lest nå også:) Så får inderlig håpe dette går veien. Vi ivf'ere blir litt koko tror jeg, haha!

08.05.2017 kl.11:39

Holdt ut! Det er slitsomt og stressende at man blir tvunget til å måtte vente så lenge og eventuelt henvende seg til de private for i det hele tatt få noe som helst informasjon om sin tilstand... Men tenk på at du bærer noe så vakkert, så det som gjelder er å prøve å være så rolig som mulig! ❤️ Masse lykke til hos jordmor og på UL! Krysser fingrene for at det går bare bra!

Skriv en ny kommentar

hits