hits
Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Sjokk-vekt!

  • 18.05.2017 kl.08:58

På tirsdag hadde jeg/vi vår første time hos jordmor her i kommunen. Dette var ei trivelig dame som jeg følte hadde stålkontroll på alt! Til første jordmortime måtte jeg ha med meg en urinprøve fra morgenen av. Denne tok hu rett ut av henda mine og testa med en gang jeg kom, nesten mens hu presenterte seg. Hu stakk en slags strips i urinen og leste av resultatet, i de forskjellige feltene. Alt så normalt ut, heldigvis. Jeg har jo selvsagt googla mye, og har lest om sukker i urinen, noe som kan tyde på svangerskapsdiabetes. Men det var heldigvis ikke noe å være redd for enda. 

Vi snakkes også løst og fast, og hu var interessert i prøverøsprosessen, og hvordan vi hadde hatt det. Hu snakket også mye om hva som var lurt og ikke lurt gjennom svangerskaper, og hu ga oss et hav av brosjyrer og blader med svangerskap som tema. Her er fikk vi all informasjon som jeg syns legen min kunne ha delt ut på første time! Fikk også informasjon om sykehuset vi skal føde på. Men vi bestilte ikke fødeplass? Dette gjøres kanskje etter ordinær UL, som er 27.07, og en hel evighet til, syns jeg!

Blodtrykket ble målt, også dette var normalt. Og så var det gå på den skumle vekta. Og for et SJOKK! Jeg har ALDRI veid så mye i hele mitt liv! Jeg håper det skyldes en del hormoner fra prøverørsforsøket og at jeg gravid, for dæven døtte meg! Nå er det jo feil tid å slanke seg på, men det blir nok sunnere valg fremover og mer trening. New all time high, for å si det slik... Håper virkelig kiloene renner av, sammen med amminga i etterkant. Ellers blir det mye salat på mor. 

Alt i alt, veldig fornøyd med jordmor altså! Neste gang blir etter ordinær UL, som jeg synes, som sagt, er en liten evighet unna. 


Bilde fra google
 

#jordmor #time #helse #vektøkning #vektnedgang #gravid #prøverør #hormoner #familie #fertilitet 

11 kommentarer

Erle

18.05.2017 kl.10:53

Man har OUL samme sted som fødested. Fastlegen min gjorde dette for meg i uke 12. Senere flyttet jeg i uke 30, så da måtte jeg bytte fødested, men det var heldigvis null problem.

withloveandscience

18.05.2017 kl.21:53

Erle: Ok, så siden jeg allered har hatt TUL på mitt lokale sykehus, så blir det vel mest sannsynelig der da :) Noe annet hadde i utgangspunktet ikke vært aktuelt, da det blir for langt unna.

Frkfremtid

19.05.2017 kl.19:03

Gratulerer så mye med graviditeten! Vekta er noe drit! Selv om man ikke er gravid og kan trene mye om man gidder.. :D

withloveandscience

20.05.2017 kl.12:18

Tusen takk! Ja, huff:p

Emi

25.05.2017 kl.01:03

Bare et lite obs, slanking under fullamming er ikke superlurt. Du trenger ett bittelitt høyere inntak enn normalt. Så vent med salaten til dere begynner med fast føde. 😉

Jeg fullammet frem til i kveld, han spiste faktisk litt grøt. Blir 6 mnd den 3 juni og har spyttet ut alt jeg har tilbudt av smaker frem til i dag.

Synne

26.05.2017 kl.14:13

Jeg søkte fødeplass selv med det samme jeg testet positivt.

Jeg er både bælfeit og gammal (over 100 kilo og 45 år den gangen) og ville på Rikshospitalet. Dette var fjerde barn, så jeg var dreven i gamet, men ville allikevel dit. Vi bor i Oppland, forresten. Null problem.

Trengte ingen legeerklæring, og fikk bekreftelse på mail at alt var i orden.

Nå er snuppa fem år, og nå er vi iallefall ferdige med babyer. Håper jeg :)

Riksen var helt greit, det eneste var at vi beskjed om at "Enkelte grupper i samfunnet forsyner seg med alt vi har, så derfor må våre fødende be om bleier, bind o.l, ingenting ligger fremme."

Mensviventer

28.05.2017 kl.17:09

Har du ordinær UL 27/7??

Jeg har første lege time den 15.6 og bestilt privat UL i slutten av uke 13 tror jeg det blir (23.6)😊

Har enda ikke bestilt hos jordmor🙈

Flyter fortsatt på hjertelyden vi fikk se og høre forrige fredag💕

Men engstelig hver dag for det..

Prøver å huske og stikke innom her å følge med på utviklingen din,følger deg jo på insta også😊

Vi er jo like langt på vei😊

withloveandscience

29.05.2017 kl.09:32

Mensviventer: Så koselig å se deg her også! Ja, ordinær UL 27/7, syns det var lenge til! Så blir nok en privat i mellomtiden.

sbx

28.05.2017 kl.18:52

^--- digger den siste kommentaren :P

Ingvild

15.07.2017 kl.11:21

Legen min søkte fødeplass rett etter TUL på Riksen påviste at forsøket hadde resultert i liv. Det var i uke 7.

Hvor skal du på OUL? Det er gjerne der man føder også. Vi har OUL på Riksen 26.07.17.

withloveandscience

07.08.2017 kl.09:31

Ingvild: Vi hadde OUL på Kongsvinger Sykehus :) Er der jeg skal føde også.

Skriv en ny kommentar