hits
Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Spotting og gravid! Hva skjer?!

  • 01.06.2017 kl.15:05

Begynnelsen på uka ble litt mer spennende enn jeg hadde sansen for. Jeg fortalte dere om blodtrykksfallet mitt hos legen på mandag. På tirsdag våknet jeg opp til spotting når jeg gikk på do. Jeg kjente pnaikken bre seg i et sekund, før jeg fikk ristet den av meg, og tenke noen rasjonelle tanker. Var dette farlig? Mente jeg hadde lest (googlet) at det er normalt med små blodninger i begynnelsen av svangerskapet. jkeg beroliget meg selv litt og gikk og la meg igjen. Jeg sovnet vel, for jeg våknet en time senere av at jeg måtte på do, igjen. Denne gangen var det definitivt mer farge! Og mer i konsistensen! Hjelp! Jeg slo opp nummeret til legekontoret. Disse åpnet selvføleglig ikke før 08.30, og de føltes lenge til! Et over halv ni var jeg på telefonen, men da var det allerede mange før meg i kø.

Klokka ble nærmere ni før jeg kom gjennom, og fikk stotra frem at jeg var gravid og hadde våknet med blødninger. Damen i telefonen måtte selvfølgelig nevne at alt var fult, men hun skulle høre med legen min. Jeg fikk heldigvis time 10.10. I melomtiden tankte jeg på alle sprøytene og all medisinen jeg måtte ta på ntt, om jeg skulle miste nå. Hva jeg skulle fortelle foreldrene mine om jeg mistet, og hvordan jeg skulle fortelle dette til sambo. Hos legen ble heldigvis mine mistanker avblåst. Blødninger rundt uke 10 var helt normalt, siden morkaken da overtar produksjonen av progesteron, og man kan få et lite fall, og dermed en pitte liten bldøning. Men om jeg var veldig usikker og nærvøs, kunne hun ringe til sykehuset for å se om de hadde mulghet til å ta en ultralyd. Det takket jeg ja til, og fikk beskjed om å møte opp på sykehuset med en gang.

Det ble jeg møtt av den "hyggelige" mannlige legen fra TUL. Jeg kjente hjertet sank flere hakk. Ikke hadde han med seg noen kvinnelig assistent heller, denne gangen! Men jeg bet tenna sammen og tenkte på bøllefrø i magen. Måtte jo få sjekket dette! Heldigvis var denne legen langt mer behagelig nå, enn hva han var sist. Han tok seg også bedre tid og spurte masse spørsmål (som kan kunne se svaret på i journalen, den han ikke gadd å lese). Han kunne bekrefte at det var en ørliten blødning, men at den mest sannsynelig kom fra livmorshalsen, som var veldig hoven og fylt mes blod. Han tok en bakterieprøve for å utelukke infeksjon, og jeg begynte å blø mer, med en gang han var borti livmorshalsen.

Til slutt tok han en utvendig ultralyd, og der kunne vi se lille bøllefrø! Hjertet slo heldigvis sterkt, og vi kunne til og med se bevegelse! For et beroligende syn det var!

Så nå vet jeg, at om jeg skulle få småblødninger, uten smerter, så er det ikke game over. 

Men vil likevel oppfordre alle som opplever det samme, til å ta kontakt med lege eller jordmor! 

 

#gravid #spotting #blødning #redd #usikker #personlig #famlilie #fertilitet #prøverør #icsi #ivf

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar