hits
Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Jeg trengte litt tid for meg selv!

  • 19.06.2017 kl.16:58

Belkager at jeg har vært litt åndsfraværende her. Jeg måtte ta meg en liten tenkerunde, om hva jeg ville videre med denne bloggen. Ikke bare fordi jeg måtte finne ut om jeg skal bli en "mamma-blogger", men også om vi skal slutte å være anonyme. Jeg kommer nok til å blogge videre her, men kanskje ikke med samme intensitet som før. Rett og slett fordi det er mye som skjer, og det er mye å sette seg inn i. Og vi kommer nok til å forbli anonyme, i hvertfall til den grad det går ann. Håper ikke dere blir sure på grunn av det, i så fall, sayonara! 

Ting begynner kanskje så smått å gå opp for meg. Vi skal bli foreldre! Jeg begynner rett og slett å bli tjukk, og måtte krype til korset og leggefavoritt shortsen på hylla for denne sesongen, og gå over til kjoler og skjørt, mens de enda passer. Akkurat nå er jeg på det pinelige stadiet, hvor folk ikke vet om jeg er gravid eller har spist mye godteri! Og det er litt festlig å se på folk se på magen og lure. 

Formen er helt normal, og jeg mener HELT! Jeg kjenner INGENTING! Har kun antyding til å bli svimmel om jeg reiser meg fort og mer anpusten, men ellers så er det virkelig ikke noe annet som skulle tilsi at det vokser et liv i magen min. (Bortsett fra shortsen da, RIP.) Jeg har ikke cravings, jeg har begynt å like kaffe igjen (men holder meg unna for det), jeg er mindre trøtt. Det er nesten så jeg lurer på om det er noe der inne i det hele tatt! 

Nå har vi også fått fortalt det til flere av våre venner og resten av familien. Mangler kun noen nære venner som bor langt unna, så er vi ferdig med "listen" og jungeltelegafen kan ta over. 

I skrivende stund er jeg 12+5, 13+0 eller 13+2, alt ettersom hvilken kontroll jeg skal stole på. Jeg har i det siste forholdt meg til 13+0, fordi det er den miderste, og mest sannsynelige pga innsettsdato, men nøyaktig blir det vel ikke før ordinær UL. Den har forresten blitt flyttet fra 27.07 til 03.08, enda lenger å vente! Grusomt! 

Skal også bestille meg ny time til jordmor straks. Etter den "oppløftende" timen hos legen, fant jeg og sambo ut at vi drier i legen og går kun dit når vi "må". Så tar vi resten hos jordmor, som i det minste ville ha oss på besøk der! 

Rask og lite detaljert oppdatering, men håper dere unnskylder meg for det. Kommer sterkere tilbake, lover! 

 

 

#gravid #oppdatering #ivf  #prøverør #icsibaby #fertilitet #familie #ønskebarn #ønskemamma

 

8 kommentarer

Avocado

20.06.2017 kl.15:41

Koselig å se at det går bra med deg og at du er over kneika nå <3

Du, når det kommer til termin må du huske at den ikke skal flyttes når det er IVF/ICSI! Det er uttaksdato som er 2+0 og det skal telles derfra. Dette står i nasjonale retningslinjer selv om mange fortsatt opplever på OUL at legen "prøver seg" med å flytte den likevel. Da kan du i så fall protestere ;)

Ha en god dag søta :)

withloveandscience

21.06.2017 kl.08:29

Avocado: OK, da må jeg nok være litt streng på OUL! Har alltid hatt uttak på appene mine, og har ikke flyttet på den der, så da beholder jeg det slik ;) Tre forskjellige apper gir likevel tre forskjellige terminer, men alle er i romjula, hoho, god jul!

Hvordan går det med deg? :) Håper du nyter tiden og klarer å slappe av! <3

Bevc

21.06.2017 kl.19:33

De forskjellige appene tar utgangspunkt i forskjellige lengder av svangerskap. I resten av verden er det 40 uker som er et svangerskap (USA ihvertfall) , så hvis du har feks. preglife viser den dette. Norske apper har enten 40+2 uker (legen min sier dette) eller 40+3 uker (ene gynekologen jeg har vært hos, og en del sykehus sier dette) som utgangspunkt for et svangerskap. Ble ganske forvirret av det i begynnelsen, men legen forklarte det til meg :)

Håper du fortsetter med bloggingen, er veldig greit å lese om noen som har termin rundt samme dato som en selv :)

withloveandscience

23.06.2017 kl.08:31

Bevc: ja, som om det ikke var vanskelig nok med denne datoen :p

Avocado

21.06.2017 kl.20:39

Dette blir tidenes fineste julegave, det er i hvert fall sikkert <3

Her går det bra :) Var på TUL i dag og så et lite bankende hjerte på en 9 mm lang blobb :)

Har hatt litt blødninger som bekymrer, men legen beroliget. Så alt i alt veldig bra :)

withloveandscience

23.06.2017 kl.08:31

Avocado: Så herlig å lese! <3

Solbrille

22.06.2017 kl.21:50

Nå er du på vei inn i det "snille" trimesteret, nyt det! Snart kjenner du nok også liv :)

OUL er vel forøvrig gjeldende ettersom fostere utvikler seg i forskjellige tempo. Noen kan faktisk ligge litt i dvale, mens andre utvikler seg raskere. Terminen ved OUL gjenspeiler den tiden det forventes at det gjenstår av svangerskapet, og ikke hvor lang tid man har lagt bak seg.

Jeg har forøvrig foretrukket å gå til jordmor i mine svangerskap. Jordmødre er eksperter på svangerskap, og har mye bedre tid til å prate. Jeg har kun gått til fastlegen i begynnelsen, og på slutten for sykemelding de siste par ukene før permisjonen startet.

PS! Mammaklær med stoffstykke over magen, gjør at magen ser rundere og mer gravid ut, og mindre godteritjukk ut ;)

withloveandscience

23.06.2017 kl.08:31

Solbrille: Takk for tips ;)

Skriv en ny kommentar