hits
Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Hvilken barnevogn? Og hvilket bilsete?

  • 08.08.2017 kl.15:25

Det er et hav av baby-utstyr å kunne drukne seg i. Og dessverre så gjelder dette også barnevogner og bilseter til barn. Når vi bestemte oss for at vi skulle begynne å titte på vogn, så visste ikke vi at vi var ute i grevens tid! Det viser seg nemlig at enkelte merker, har en leveringstid på opptil 12 uker! Om 12 uker kan det godt hende at vi alt sitter med det lille bøllefrøet vårt, så da var det greit å få handlet! 

Vi satte sammen en liten liste med ting vi ønsket oss når det kom til barnevogn. For oss så var det viktig at den kan brukes på grusvei, med størst mulig komfort for den som skal ligge oppi vogna. Dette innbærer da lufthjul, og noe demping i vogna. Samtidig ønsket jeg meg en bagdel med god plass, siden det blir vinterbarn på oss, slik at vi får plass til både vinterpose og det som hører til uten at det blir for trangt. Jeg ønsket meg også en duo/kombivogn, slik at alt er på plass med gang. Det hadde heller ikke vært dumt om man kunne ha satt bilsetet rett i vogna, slik at man slipper å ta med hele vogna når man bare skal en liten tur på butikken. Tenk at vi var så heldige å fant alt dette i én vogn!

Vi reiste innom hele fire forskjellige butikker. Og det var nok veldig lurt! Det å sitte å titte på nettet gir deg jo en indikasjon over utvalget, men det var ikke noe som kunne måles med det å faktisk kunne ta og se og prøve vogna i butikk! Det var denne forskjellen på kvalitetsfølelse som fikk oss til å bestemme oss. Vi så først på en veldig prisgunstigpakke, hvor både bagdel, sportsdel og bilsete fulgte med. Det at denne pakken var billig, ga utslag i kvaliteten. Jeg syns vigna virket helt grei, men bilsetet var "plastic-fantastic", og var ikke noe jeg ville brukt på mitt barn. Så fikk vi tatt en titt på drømmevogna i en annen butikk, og kvaliteten var en helt annen! Selv om prisen var høy, og det kun fulgte med det helt essensielle, så var vi begge overbevist over at vi kom til å kjøpe denne. Vi reiste likevel videre til to andre butikker for å se om det fantes en konkurrent til denne, noe alle butikkene måtte innrømme at ikke fantes! 

Vogna vi endte opp med er en Emmajunga Egde Duo, med Lounge S understell og i grått. Lite orginalt, men driftsikkert og stabilt, og forhåpentligvis kan den brukes til både bøllefrøet og eventuelle søsken! Vi sparte litt på å kjøpe den i Sverige. Ulempen er at vi må hente den selv, men vi bor såpass nærme svenskegrensen, at det skal vi klare! Nå må vi bare finne en helg som det passer å ta en svensketur. 

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Når det gjelder bilsetet gjorde vi saken enkel! Vi gikk på Forbrukerrådets nettsider og fant frem til testvinneren, Recaro Privia. Dermed skal det ikke stå på bilsetet om noe, mot formodning, skulle skje når vi er på tur! Bilsetet fikk vi til halvpris gjennom en kundeklubb som jeg er medlem av, snakk om kupp, for vi fikk med både selve bilsetet og isofix-basen! Og for en LYNrask levering! Vi bestilte setet på en mandag, rundt klokken 16, og dagen etter kunne det alt hentes på vår lokale post-i-butikk! 

Om dere lurer på hvilke nettsteder jeg har brukt, så kan jeg sende det på mail til dere. Jeg er nemlig ikke helt sikker på regler for reklame på blogg... Bildene har jeg lånt fra nettet, siden vi ikke har pakket ut bilsetet enda og ikke har hentet vogna. 

Hvilken vogn kjøpte dere? Og hvilket bilsete? Har dere erfaringer med det vi har kjøpt?

#barnevogn #emmajunga #bilsete #recaro #gravid #prøverør #shopping #babyutstyr 

12 kommentarer

Lindis - med familien i USA

09.08.2017 kl.04:24

Vi gikk også for duovogn fra Emmaljunga, og bruker den ennå (sportsdelen så klart). Veldig solid og god vogn, så vi har vært veldig fornøyde. Sparte også en del på å handle i Strømstad. =)

withloveandscience

10.08.2017 kl.08:25

Lindis: Ja, var litt billigere i Sverige gitt! :) Godt å høre at dere er fornøyd med den!

nymfemamma

09.08.2017 kl.08:48

Vi har også den vogna. Kjøpte pent brukt for 3500kr. Røverkjøp!

withloveandscience

10.08.2017 kl.08:26

nymfemamma: Ja, det var det virkelig da! Har sett litt på Finn.no, men finner ikke med det understellet og sammensetning som vi vil ha..

Ida

10.08.2017 kl.11:12

Har samme vogna vi også. Elsker den! Men vårt recaro hadde ikke fester som passet på vogna vår, har dere sjekket om dere får brukt den på understellet? Vi brukte bare bakdelen uten å sørge over at vi ikke kunne bruke bilstolen, savnet det ikke (men har aldri fått prøvd det da). ;)

withloveandscience

10.08.2017 kl.11:51

Ida: Godt å høre! :) Vi har sjekket, og adapteret som du får kjøpt til Maxi Cosi mm, passer med Recaro Privia :) Både Emmajunga og Recaro mener det skal passe:)

Solbrille

10.08.2017 kl.23:03

Jeg hadde Emmaljunga til vårt eldste barn, men den ble for tung med sportsdelen på, så da gikk vi for en lettere sportsvogn. Til andremann hadde vi Easywalker Sky, og var veldig fornøyd med den. Men det har nok garantert skjedd ting hos Emmaljunga de ti årene som har gått siden vi hadde det :) Veldig flott og solid vogn i alle fall!

nymfemamma

11.08.2017 kl.13:53

Gjorde ikke noe særlig research. Kjøpte bare en brukt som kom til salgs på en facebookgruppe...

Frua

13.08.2017 kl.14:24

oi, jeg må visst komme igang med barnevognshopping! men sliter litt med å vite hvor det finnes barnevognbutikker :p bor ganske nærme Sverige selv, så blir nok en tur over der på meg også.

Tenkte jeg hadde så god tid, men hadde ikke tenkt på leveringstid eller at det greit med god plass i baggen siden vi også får vinterbarn!

det er så mye å tenke på, godt jeg har mange med småbarn i vennegjengen! hehe

withloveandscience

14.08.2017 kl.08:48

Frua: Ja, sjekka leveringstid og fikk det litt travelt vi og :P Anbefaler å reise i butikker å ta og kjenne på, og så bestille på nett :)

Ingvild

17.08.2017 kl.23:01

Vi har også gått oss vill i vogn- og bilsetejungelen. Men denne uken har vi kommet ut av krattet, tror jeg. :)

Endte opp med å kjøpe bilsete og base (og bilsetepose) tidligere denne uka, fra en barneutstyrsbutikk som hadde flyttesalg. Endte på Maxi Cosi, fordi vi likte både funksjonaliteten, hvordan det gjorde det i tester (ikke best i test, men på topp ti), utseende og vekt.

Når det gjelder vogn, så skal vi kjøpe det brukt. Men vi har likevel vært rundt i butikker og sett, for å få en ide om hva vi ville ha. Emmaljunga har flere flotte vogner, men de blir litt for tunge og massive etter vår smak. Og dyre. Samtidig vil vi ikke ha en vogn som er bare plastikk heller. Vi har derfor endt opp med Britax Go Next, og jeg har vært i kontakt med en mulig selger på Finn.no.

Så det ser ut til å ordne seg til slutt her også. :)

withloveandscience

21.08.2017 kl.11:55

Ingvild: Ja, Emmajunga er litt tung, men kvaliteten var såpass bra at vi valgte å se bort i fra det :)
Flott å høre at dere kom dere ut av jungelen dere og ;)

Skriv en ny kommentar