hits
Prøverørsprosessen For å få tiden til å gå Gravid Om oss Kontakt meg På Instagram

Når ble min mage et sameie alle kan ta del i ?

  • 10.08.2017 kl.14:06

Jeg vet ikke om dere kjenner til problemstillingen, eller om det i hele tatt kan karaktiseres som et problem, men min mage har tydeligvis blitt et allemannseie etter at jeg ble gravid. Det spørres og graves, hvor mye har jeg gått opp til nå? Hva liker jeg å spise, er det noe jeg ikke liker å spise? Passer klærne mine enda? Og er det noe liv å kjenne? Ikke bare spørres og graves det,men med det siste spørsmålet, har jeg også enkelte personer i omgangskretsen som mener det er på sin plass å ta på magen! Altså av typen: "Hoho, er det no liv der inne da?" GRAB! "Jeg kjenner ingenting jeg, er du sikker på at du er gravid, heheh!" 

Det finnes også folk som gjerne kommer med råd og tips. Disse har gjerne et barn fra før, og er selvsagt verdens beste foreldre! De har jo selvsagt jo alt rett og vet alt du burde vite om det å være gravid. Hva du kan spise og ikke spise, hva du burde gjøre, og absolutt ikke gjøre (Ja, til og med jeg vet at jeg ikke skal røyke og drikke alkohol...), hvilke bakterier som er farlige, hvilke fiber i klær som er skadelige, hvor tungt du kan løfte, hvor mye du burde trene, hvordan du burde sove osv osv. De vet også hva slags smertelindring du burde bruke, eller ikke bruke, for det er jo naturlig å føde, så hvem trenger smertestillende?! 

Disse rådene er sikkert velmente, og sies med den beste intensjon, men når ble det normalt å buse ut med personlige erfaringer og råd til mennesker du knapt kjenner? Skulle tatt seg ut om overvektige folk skulle bli nedrent av kostholds- og treningsråd på bussen? Er det bare jeg som syns dette er litt rart? 

Jeg har ikke noe i mot å svare på svært personlige spørsmål, tvert i mot, hygelig at folk tenker på hvordan formen min er og ønsker at jeg skal ha det bra. Men hvor ble det av det personlige luftrommet, mitt personlige space, som det så fint heter? Eksisterer ikke, tydeligvis. Og folk som sier: "Oi, så stor du begynner å bli!" når jeg akkurat har skvisa meg inn i en kjole som mot formodning fortsatt passer, til svarer jeg pent: "Ja, jeg er jo gravid. Hva er din unnskyldning?"

Og la oss bare gjøre det klart en gang for alle; neste gang noen tar på magen min uten å spørre, SÅ KAPPER JEG AV DEN HÅNDA. 

Og til dere som syns det greit med magekos av fremmede, slå dere løs! Men det er ikke noe for meg! 

Foto: iStock. 

 

#gravid #allmannsrett #allemanneie #mage #tafsing #prøverør #fertilitet #icsibaby #ivf

4 kommentarer

Line

11.08.2017 kl.00:05

Ja, skjønner akkurat hva du mener ;) disse rådene kommer da du har født også.. like irriterende og sikkert bare godt ment. Noe av det var greit å ha i bakhodet også. Men barn er jo ikke like??

withloveandscience

11.08.2017 kl.08:28

Line: Ja, regner med at det ikke blir mindre råd å få med årene! :p

fertilitetsturisten

13.09.2017 kl.15:18

Jeg tror nok dessverre at overvektige faktisk opplever at fremmede uoppfordret kommer med treningsråd, men det rettferdiggjør på ingen måte at gravide ser ut til å være en annen gruppe som sees på som fritt vilt. De fleste nordmenn opplever det som dypt krenkende å bli befølt av andre enn kjæresten, så det er akkurat som om gravide mister retten til egen kropp. Når det er sagt, var det faktisk et stort kompliment å si til gravide at magen vokste i min barndom. Det ble regnet som litt stusselig å ha en mage som nesten ikke syntes. Da var man liksom ikke gravid på ordentlig. Det var også status å få stor baby. Da hadde man gjort en god jobb med å gi den lille en solid start i livet. Så det er slett ikke sikkert at det ligger noen dårlig skjult kritikk i slike kommentarer, særlig ikke om de kommer fra noen som er født før 1980 og ikke har fått med seg de nye trendene.

Desirèe

30.09.2017 kl.18:55

hehe, nå kosa jeg meg skikkelig faktisk. Jeg venter mitt første barn og er ganske tidlig i svangeskapet, så er ganske hormonell enda. Folk kommer med tips veldig ofte og de menneskene som gir meg mest tips, er de som ikke har noen barn. Dette er noe av det jeg ser på som det mest irriterende, som når mitt barn burde starte i barnehage og hva som er riktig og galt i en oppdragelse. Heldigvis, så er det ingen som spør om vekt, ta på magen og de tingene enda. Men jeg skjønner frustrasjonen så inderlig godt.

Skriv en ny kommentar